Felnőtt színező könyv mustra

Ha ma, 2017 év elején rákeresünk a Libri oldalán a „felnőtt színezők” szóra, akkor éppen 132 választási lehetőséggel találjuk szembe magunkat. Ugyanezzel a keresést az Amazon oldalán – nem viccelek – harmincezer feletti találat kecsegtet. A felnőttek szóló kikapcsolódási lehetőség, a színezős őrület 2015-ben kezdődött, amikor Johanna Basford „Titkos kert” c. kiadványa több mint 10 millió példányban fogyott el. A sikeren felbuzdulva sorra jelentek és jelennek meg a kifestő és színező könyvek, nagy örömet okozva ezzel gyerekeknek és kikapcsolódni vágyó felnőtteknek egyaránt.

Nagy a választék és a téma egyaránt. Eleinte a virágok, növények, mandalák és állat motívumok uralták a piacot, de a kreativitás nem szab határt a tervezőknek sem, hisz ma már megtalálható a palettán az Assassin’s Creed színező, Harry Potter mágikus tárgyai, hagyományőrző kalocsai kifestő, egyiptomi és keleti motívumok, idézetekkel tarkított színezők, zsoltárok színező vagy éppen Fejős Éva életmesékkel tarkított kreatív színezője.

Ember legyen a talpán, aki tud választani. Ma már kényelmes online vásárolni, de azért érdemes a könyvesboltban belelapozni a könyvekbe, hogy biztosak legyünk benne, biztosan jól választottunk.

Hamarosan pedig útjára indítunk a blogban egy könyveket bemutató sorozatot.

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?