Jó jó, de mivel érdemes?

Végre arra adtuk a fejünket, hogy rajzolunk, de vajon elég-e a gyerek iskolai ceruzáit előkeresgélni és nekiállni? Egyrészt igen, kezdetnek nem rossz, de érdemes körülnézni a piacon, milyen színes ceruza készletek kaphatók és azok mit is tudnak? 12-24-36-72 darabos készlet? Ha ügyes vagy a színkeverésben elég lehet a 12 darabos készlet is, de ha ezzel nem bajlódnál, akkor keresd a nagyobb kiszerelést bátran. Ne lepődj meg, ha a márkásabb készletekért kisebb vagyont is elkérnek, de ha a hobbid komolyra fordul, komolyan kell venned a minőséget is.

Derwent Coloursoftot – Johanna Basford saját oldalán ezt a típust javasolja. Puha ceruzabél, erős, élénk színek, könnyen lehet vele dolgozni, tökéletes színkeveréshez, a színek jól összemoshatók. Könnyű hegyezni.

Faber-Castell Polychromos  – ez az egyik legnépszerűbb ceruzakészlet a művészek körében. Magas minőség, rendkívüli törésállóság és fényállóság jellemzi. Továbbá élénk színek, könnyű rétegezhetőség, keverhetőség ami elmondható róla.

Spectrum ColourBlend – prémium minőségű, viasz alapú ceruzái jól rétegzhetőek, összemoshatóak. Ugyanazzal a ceruzával intenzívebb és lágyabb színeket is rajzolhatunk.

Staedtler Ergosoft – a puha és élénk színű ceruzahegyeket különleges burkolat védi meg a töréstől, ergonomikus kialakítása megkönnyíti használatát.

Koh-I-Noor Progresso – megfizethető kedvelt márka, satírozásra, árnyékolásra remekül használható. Faburkolat nélküli grafitrúd.

Kipróbálhatunk olcsóbb, ill. egyéb kevésbé ismert készletet is. Időnként néhány áruházlánc egyén jó minőségű és ár-érték arányú készleteket is kínál. Közösségi oldalakon is közkedvelt márkák az Aihao, Colorino, Leon, Marco Raffine, Maped Colorpeps, Lyra és Stabilo márkák.

Jó választás lehet az akvarellceruza is, aminek nagy előnye, hogy egy kis vízzel festés hatást is elérhetünk vele, amitől még különleges lesz az alkotásunk. Nem lőhetünk mellé a Derwent Inktense, a Faber-Castell Albrecht Dürer készleteivel, és a Staedtler Karat márkával sem. A porpasztell szintén jó kiegészítője lehet a rajzoknak, főleg a halványabbra álmodott háttereknek.

Van aki a filcre esküszik – színes ceruzával kombinálva a tűfilc is lehet megoldás, bizonyos vonalak megerősítésére, árnyékok hangsúlyosabbá tételére jó megoldás lehet. A filccel azért érdemes óvatosnak lenni, könnyen átüthet a papíron és nagyobb felületeknél csíkos maradhat a kép.

Sok áruházban különféle csomagajánlatokkal élhet a vásárló, egy színező könyv és egy készlet együtt akár olcsóbban is megvásárolható.

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?