Mi az 5 legjobb dolog a színezésben?

Tagadhatatlan, hogy a felnőtt színezők korát éljük. De mi az, ami miatt a felnőttek is színes ceruzát fognak és önfeledten rajzolásba merülnek?

Kikapcsol, megnyugtat

Olyan ez, mint amikor valaki menekül egy másik világba, ahol nincsenek problémák, nem bántják, nem zavarják. A rajzolás egy ajtó, amit be lehet zárni, a külvilágot ki lehet tessékelni.

Az alkotás öröme

Alkotni csodálatos dolog. A semmiből valami csodát varázsolni. Létrehozni valamit hasonló, mint a születés. Leírhatatlan csoda. Aki alkot, ezt az érzést éli át nap mint nap.

Elrepít egy másik világba

Nemcsak kizárjuk a külvilágot alkotás közben, de teljesen bele is feledkezünk. Hirtelen megszűnik idő és tér. Azon kapjuk magunkat, hogy akár órák teltek el. Ez a flow-élmény, amit már sokan lejegyeztek. Mivel örömet okoz ez az érzés, újra és újra át szeretnénk élni. Vigyázat! Függőséget okozhat.

Jó újra gyermeknek lenni

Jó újra “játszani”. Ki ne szeretne újra gyermek lenni, rajzolás közben garantált ez az érzés. Szabadon szárnyal a fantázia, korlátok nélkül, éppúgy mint gyerekkorunkban.

Nem kell hozzá előképzettség

Rajzolni mindenki tud. Nem kell drága tanfolyamokra járni, csak kezünkbe vesszük a ceruzát és máris kezdhetjük. Persze a színezést is lehet a tökélyre fejleszteni, technikákat, trükköket elsajátítani, sok gyakorlással.

 

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?