Méghogy nem tudsz rajzolni! Mindenki tud. Megvan az a pillanat, amikor egy unalmas megbeszélésen önkéntelenül is telefirkálod a határidőnaplód? És amikor megkérdeznek, hirtelen nem tudsz válaszolni?

Amikor rajzolunk, elmélyedünk valamiben, a jobb agyféltekénket használjuk. Ilyenkor az ész, a tudatos háttérbe szorul, előre tör az érzelem és a tudatalatti. Önkéntelenül papírra vetjük, mi foglalkoztat, mi zavar, mi bánt, a jelenlegi állapotunk szinte látható lesz. Mondhatni nyitott könyvek vagyunk annak, aki tud olvasni belőle. Márpedig lehet. Ezt tanítja meg Mucsi Tina, a Rajzmeditáció megálmodója. Tina 2012 óta tart rajzmeditációs tanfolyamokat, amit azóta továbbfejlesztett, így elkészült a haladó tanfolyam (3d/színes), a Kalligráfia és Kréta, ezek online formában is elérhetők. Aki nem tud várni, annak pedig jó választás a Rajzmeditáció Maraton, ahol mindent egyszerre, na jó egy-két nap eltéréssel magáévá tehet. Online vagy élő? A te döntésed. Az online az időhiányban szenvedőknek való, az élő pedig azoknak, akik egyébként szeretnek hasonlókkal találkozni, beszélgetni. Csodás találkozások, kapcsolódások tudnak létrejönni egy egy ilyen alkalommal. Hiszen hasonló a hasonlót vonzza. Véletlenek pedig nincsenek. Tina és oktatói jóvoltából, szinte már az egész országban bárhol elérhető a rajzmeditáció!

A jó hír az, hogy itt semmit sem lehet elrontani! Nincs olyan hogy valamit nem jól húztál oda ahova kellett. Nincs kell. Minden oda kerül, ahova te megálmodod. Nem baj ha nem minden egyenes, vagy nem olyan görbe. Az fejezi ki azt, ami Te vagy, amit Te képviselsz. Nem is gondolnánk, hogy egyszerű vonalakból milyen szuper alkotásokat lehet létrehozni. A végeredmény pedig önbizalmat ad. Úgy bele lehet mélyedni, hogy még azt is elfelejted, hogy éhes vagy. Pont az a “flow” érzés az, ami kikapcsol, oldja a stresszt. Egyszer érdemes kipróbálni. (Aztán, mint a drog… nem lehet leállni…)

Néhány saját alkotás a tanfolyam után:

[av_gallery ids=’5337,5344,5345,5343,5342,5341,5340,5339,5338,5336,5335,5332,5331,5333,5334′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’]

Kapcsolódó cikkek:

Rajzold ki magadból az érzéseidet!