Színezd újra…

Színezd újra, színezd újra… az életed ha megfakulna….

Gondolkodtál már azon, hogy a színezésnél miért éppen egy adott szín mellett döntesz? Hogy miért éppen a narancsot fogod meg és nem a pirosat? Mindez véletlen vagy függ ez a hangulatodtól? Az igényedtől?

A válasz biztosan igen. A színek sok mindenről árulkodnak, kiemelkedő szerepük van az életünkben. Érzelmekről, gondolatokról tanúskodnak. Színválasztásaink befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A környezetünkben lévő színek meg tudnak nyugtatni vagy éppen energiával töltenek fel, egyszóval hatnak az egészségünkre. Gondoljunk csak a különféle színterápiás módszerekre.

Minden szín kikeverhető a három alapszínből, amely a piros sárga és a kék. Ha a három alapszínből kettőt egyenlő arányban keverünk, úgy megkapjuk a másodlagos színeket, a pirosból és kékből lila, a pirosból és sárgából a narancs, a sárgából és a kékből pedig a zöld szín áll elő. A színkörön a szemben lévő színek egymás komplementer (kiegészítő) színei. Harmadlagos színeket úgy kapunk, hogy a másodlagos színeket összekeverjük a mellettük lévő alapszínnel. Ezek az arany, korall, olajzöld, türkiz, királykék és a magenta.

Te ismered-e a színek jelentését? Színvirág címmel elindítunk egy sorozatot, amiben minden hónapban kivesézünk egy színt és annak jelentését. Figyeld a rovatot!

A részletekért kattints a képre és mentsd el a pdf fájlt.

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?