Felnőtt színező - teló vagy színező?

Teló vagy színező?

Mai rohanó világunkban, igen nehéz szabályozni, mennyi időt is töltünk a digitális világban. Gondoljunk csak bele, a munkahelyen többnyire számítógéppel dolgozunk – jó persze vannak kivételek -, aztán mindent a telefonunkon vagy a számítógépünkön nézünk meg. Szinte már létezni sem tudunk nélküle. Meló után fáradtan – ha nem közben – megnézzük, ki mit tett fel a facebookra, elkezdjük görgetni… és csak görgetjük. A végtelenségig tudnánk görgetni, ha nem éheznénk meg, ha nem kellene menni valahova, ha nem nyitna be a főnök, ha nem lennének egyéb igényeink…

Ma már mindent – és a fiatalokra ez még fokozottabban érvényes – a telefonon intézünk. Itt nézzük meg a számláinkat, keresünk menetrendet, ellenőrizzük milyen filmet játszanak a moziban, a neten vásárolunk, már szinte mindent…

ha nem lenne iskola meg munkahely, ki sem kellene mozdulnunk. Valljuk be, sokan függők lettünk. Gondoljunk bele, mi lenne ha hirtelen minden telefon eltűnne… káosz… katasztrófa…

Egy, a magyarok körében végzett felmérés szerint egy átlag magyar naponta 86 percet facebookozik. A leglelkesebb felhasználók a nők, az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a 30 év alatti fiatalok. Náluk ez magasabb szám. Az aktív felhasználk minden nap használják, hétvégén még többet.

Tegyük a szívünkre a kezüket, mi melyik csoportba tartozunk. Mennyire hasznos az ott eltöltött idő? Tanulunk belőle valamit? Képben leszünk, hogy melyik ismerősünk éppen hol van és mit csinál? Tényleg hasznosabb egy faces óra, mint elmenni egy barátnőnkkel kávézni, vagy sörözni egy nagy beszélgetéssel?

Mi szülők, tiltjuk és korlátottuk a gyerekek géphasználatát, pedig mi (én) ugyanezt csináljuk csak más platformon. Ha bevalljuk, ha nem, a facebook is behúz minket, ha hagyjuk.

Mit tehetünk ellene?

Keressünk egy hobbit, amit szívesen csinálunk. Ilyen például az alkotás. Aki nem kifejezetten tud rajzolni, annak remek lehetőség a felnőtt színező vagy kifestő. Rengeteg oldal van, ahonnan letölthetőek minták vagy léteznek könyvek, akik jobban szeretik kezükbe fogni, mint nyomtatni a színezőket.

Remek időtöltés, ezt is lehet csoportosan művelni, én személy szerint lányommal rendszeresen űzöm, jókat tudunk közben beszélgetni.

Csak ajánlani tudom.

Teló vagy színező? Teló vagy bármi más?

Én a másodikra szavazok.

Kép forrása: Pinterest (a pinterest is behúz, nemcsak a face…)

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?