Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy az árnyékolásnak milyen fontos szerepe van a rajzolásban és éppúgy  a ZEN minták kiemelésében is. Az alaptanfolyamon a mintákat tanuljuk meg, egy úgynevezett betűkészletet, mintegy ABC-t, aminek az elemeivel tudunk majd építkezni, szavakat, mondatokat, történetet rakunk össze. Ugyanezt a történetet meséljük el mi is, csak képi elemekkel.

Amikor ezt már tudjuk, a haladó tanfolyamon árnyaljuk és kicsit kiszínezzük a történetet, egy kis nyelvtan, stilisztika, stb. Nekem ez a kedvenc tanfolyamom, mert igazán itt látszik, mutatkozik meg, mennyivel feldob egy rajzot, ha kap egy kis árnyékot és ha azt jól használjuk egészen élethűvé tehetjük alkotásainkat. Úgy is mondhatnám, hogy életre keltjük a mintákat. A színek pedig ráadás. Amit grafittal meg tudunk valósítani azt a színekkel is.

Az idei első haladó tanfolyam szintén online került megrendezésre, de lassan ennek a szónak a hallatán már nem is leszünk lúdbőrösek, mert elfogadtuk hog yígy is lehet és valóban igazán jól működik. Ahogy az alap és a klub is, most a haladó tanfolyam is online keretek között folyt. Nem tudok járkálni köztetek, de most a monitoron a szemeket követem és látom ki van kész és mehetünk-e tovább.

Hálás vagyok nektek, nagyon ügyesek voltatok és megmutattátok, hogy nincs kifogás, tanulni bármilyen módon lehet.