Sokáig vártam, mi legyen, lehet-e végre személyes tantermi programot tartani vagy nem, aztán január végére meghirdettem 2021 első tanfolyamát. Aztán jött a hír, hogy nem lehet továbbra sem, meghosszabbították a vészhelyzetet. OK. Hogy lesz a citromból limonádé?

Csak úgy ha teszünk róla. Rajzmeditáció oktató körökben már Zsuzska megcsinálta, megtartotta online a programot és jól sikerült. ha a hegy nem megy Mohamedhez… gondoltam én is megpróbálom. Kersetem néhány bátor vállalkozó szellemű, rajzolni szerető kíváncsi embert és végül megtartottam online a programot.

Persze, némileg hiányzott a személyesség, az a meghitt hangulat amit egy csoportban szemtől szemben érzünk, de ettől eltekintve azt gondolom, hogy mégis sikerült átadni egy tudást, egy lehetőséget nekik, amivel ők élni akartak. A zoom programon keresztül magyaráztam, meeting lévén mindenki be tudott jelentkezni arccal és meg tudta mutatni az alkotását. Én egy alaposan előkészített prezentációval készültem, rajzos videós betétekkel, ahol pontosan elmagyaráztam mi a feladat, mit hogy kell rajzolni, mire érdemes figyelni és mennyi mindenre lehet majd használni ezt a fajta tudást.

Nem gondolom, hogy ez a csapat “kevesebbet” kapott volna, minth atantermi órán ülünk. Máshogy, más keretek között, de a lényeg, az üzenet, a technika átment. 

Köszönöm ezt a fantasztikus lehetőséget nektek. 🙂