Sokan kérdezik tőlem, hogy hogy találtam rá a rajzmeditációra és egyáltalán mi a jó benne?

Először Tina Rajztanodájában találkoztam a Rajzmeditációval, ami azonnal nagyon megkapó volt. Minimális rajztudással is, követve az instrukciókat, egyszerű vonalakból, görbékből csodálatos rajzokat tudtam alkotni. Aztán mint terápia működött nálam, egy közeli családtag elvesztését rajzoltam ki magamból ezzel a technikával.

De ha csak három dolgot kellene mondanom mire jó, íme:

1️⃣ Először is az ALKOTÁS örömét említem, aztán pedig, 2️⃣ az elmélyült rajzolás közbeni kikapcsolódást, STRESSZOLDÁSt, és az 3️⃣ ÉN-IDŐt. A legutóbb meghirdetett rajzos kihívássorán pedig leginkább olyan visszajelzéseket kaptam, hogy de régen rajzoltam, milyen jó újra én-időt adni magamnak.

 

Mindent azért tanulunk meg, hogy valamire fel tudjuk használni.

 

De hogy mire lehet használni a megszerzett tudást?

Rengeteg mindenre, azt hittem tudom az összeset, de sokszor a tanítványaim mindig meglepnek:
1. Rajz pólóra
2. Cipődíszítés
3. Kép a falra, keretbe
4. Ékszer készítés
5. Faldekoráció – rajzmeditációs mintákkal
6. Mandala
7. Bögre díszítés
8. Kavics mintázás

9. Autódekor bevállalósoknak 🙂

 

Ez a lista persze nem teljes, hiszen annyi ötletetek van és láttunk is már a csoportban hihetetlen megoldásokat. Volt egy tanítványom aki evezőlapátot, rögby labdát díszatett ezzel a technikával, de említhetném akár a húsvéti tojásokat, de volt olyan tanítónő ismerősöm is, aki a kis elsőseinek segített ezzel a rajzos-színezős módszerrel a betűk megtanításában.

 

Azt gondolom, hogy a kreativitásnak nincsen határa. Olyan sokfélék vagyunk, annyi mindennel foglalkozunk, mindenkit más érdekel, más hobbija van és ezért olyan csodálatos ötletek születnek, amire nem is gondolnánk. A gyerekekről meg nem is beszélek, ők különleges képzelőerővel bírnak, ezt már sok nyári táborban megtapasztaltam.

 

Lehet hogy már találkoztál a ZEN rajzolással vagy a zentangle mintákkal. A továbbfejlődésed érdekében rengeteg inspirációt találsz már a hálózaton, de szuper sjaát mintákat i ski tudsz találni, a variációk száma szinte végtelen.

 

Az utóbbi időszak nekem sem volt egyszerű, és nekem a rajzolás, festés, maga az alkotás segített visszatalálni önmagamhoz. Amikor sok határidős feladatom volt, pont erre az én-időre mondtam nemet, de valójában saját magamat fosztottam meg az alkotás élményétől. Most már látom utólag, hogy ez igen nagy hiba volt. Bármi történik, bármilyen nagy slamasztikába kerülök, az ALKOTÁS az ünnep, az olyan mint a szelet kenyér, nem hagyható ki és nem cserélhető fel. 
Nálam a 2021 az alkotás éve lesz, és ebből nem engedek.

✍ Ha szeretnéd te is megtanulni ezt a technikát és csoadaszépeket alkotni, vagy egyszerűen csak kikapcsolódásra, feltöltődésre vágysz akkor még tudsz jelentkezni a január 23-án kezdődő Rajzmeditáció © Alapprogramra.

 

▶️▶️▶️ JELENTKEZÉS ITT: