Felnőtt színező - színek - sárga

A február és a sárga

Februárra a sárga színt választottuk. Ugyan még messze van a napsütés, a tavasz, mégis ezzel a színnel szeretnénk egy kis vidámságot hozni a borús hétköznapokba. Nézzük meg mi a jelentése. Minek a hiányát mutatja ha hiányzik az életünkből?

A SÁRGA vidám, jókedvű, szeretetteljes szín.

Optimizmust és boldogságot áraszt, stimulálja az idegrendszert. Ösztönzi a kommunikációt, segít a kreativitásban. Aktivizálja a memóriát és segíti a koncentrációt. Öntudatos, optimista emberek kedvelik ezt a színt. A sárga az életerő, egészséges életmód, értelem, elért tudás, boldogság színe. A személyiség kibontakozása, akarat, önállóság, hatalom. Ez a szín áll legközelebb a napfényhez, nap jellegű természete révén meleget, lelkesedést, életet adó erőt sugároz. Az apa szimbóluma, a tanítók színe.

Vidámság, nevetés, megelégedettség, kíváncsiság, nyitottság az újra, a változásra. Művelt, értelmes, bölcs, nyílt, derűs, a pesszimista, életunt, búskomor, lehangolt emberek pedig elutasítják. Rajtuk az aggodalom, féltékenység, bizalmatlanság, félelem, gyávaság, zavarodottság, szorongás, keserűség, sírás válik úrrá. A sok sárga az erősen fejlett intellektusra és becsvágyra utal. A személy kissé öntelt és feltartóztathatatlanul nyomul a jövőbe, miközben az újat, és a fejlődőt kutatja.

 

0 Hozzászólás

Hagyj üzenetet

Vélemény, hozzászólás?