Szuper, hogy velem tartasz és elkötelezed magad, hogy a négy hét alatt 4 alkotást elkészítesz. Lássuk is a  feladatokat.

A feladatok a karácsony, az ünnep ráhangolódásaképpen zajlik, tehát minden héten valami karácsonnyal kapcsolatos képet, feladatot hozok neked. Íme az első feladat:

Rajzoljunk magyalt!

 

A magyal, a karácsony jelképe, különleges jelentéssel bír sok kultúrában. Az ókori rómaiak szerint az erdő istenének, Silvanusnak volt a szent fája, jelképezi a természet örök megújulását és a reményt is, egy norvég város címerében az igazságot, a walesiek számára pedig a gonosz lelkektől való védelmező erőt is.

Az angol nyelvterületeken Krisztus töviskoszorújának jelképe ez az örökzöld. A szúrós levelei a töviseket, mérgező piros bogyói pedig Krisztus lehulló vércseppjeit szimbolizálják.

Először az angolszász országokban kezdték a karácsony jelképeként használni a magyal télen is élénk színű méregzöld leveleit, és tűzpiros bogyóit, még karácsonyi éneket is írtak róla. Azóta pedig már az egész világon az ünnep színeit és hangulatát idézi.

Használj bármilyen technikát!

Lehet ez egy grafitceruzás, színes ceruzás rajz, ha szereted az akvarellt, elkészítheted úgy is. Alkalmazhatsz rajzmeditációs mintákat a kitöltésre.

Bármi és bárhogy jó, kíváncsi vagyok a megoldásokra.

Mindannyian mások vagyok, sokszínűek, és ahogy a korábbi kihívásokban is bizonyítottátok, mindig különböző alkotások születnek. Ötletesek, szépek, elgondolkodtatóak…

Alkotásra fel!

Ne legyenek túlzott elvárásaid, egyszerűen élvezd az alkotás folyamatát!

HOVA TÖLTSEM FEL?

Ne feledd, az elkészült alkotásokat töltsd fel az “Adventi hála-rajzkihívás” nevű zárt csoportba. Tehát ne a “Rajzmeditáció Százhalombattán” facebook oldalt használd, hanem az erre a célra kialakított zárt csoportot. Itt tudod majd visszanézni a csapat, vagyis a többiek alkotásait is. Arra buzdítalak, hogy bátran kommentelj mások alkotásaihoz és ha tetszik valami, annak nyugodtan adj hangot. Így egymást is tudjuk biztatni.

Feltöltési határidő: 2020. december 5. éjfél

CSODÁS ALKOTÁST KÍVÁNOK NEKED!