Szuper, hogy velem tartasz és elkötelezed magad, hogy a négy hét alatt 4 alkotást elkészítesz. Lássuk is a  feladatokat.

A feladatok a karácsony, az ünnep ráhangolódásaképpen zajlik, tehát minden héten valami karácsonnyal kapcsolatos képet, feladatot hozok neked. Íme a harmadik feladat:

Rajzoljunk hóembert!

Reméljük nemsokára leesik a hó és nekiláthatunk gyerekkorunk csodás élményét idéző hóemberépítésnek. A hóemberépítés egyfajta rítus, aminek megvan a maga szimbolikája. Többnyire három gömbből készül, ami a test-lélek-szellem hármasságát jelképezi. A gömböket rétegről rétegre kell készíteni, a kisebb gömböket hízlaljuk óriás gombócokká, folyamatosan tápláljuk, gazdagítjuk élményekkel, tapasztalatokkal. Egymásra rakva ezeket pedig ki kell egyensúlyozni. A széndarabokból kirakott gombok az energiaút. A kézbe rakott seprű a tisztulás, a szellemi fejlődés, az önismeret… Kicsit olyan, mintha magunkat gyúrnánk össze újra, csodás tiszta fehér hóból, értékes összetevőkből. A sárgarépaorr mutatja az utat, mindig előre. A jól megépített hóember szilárd, stabilan áll, megingathatatlan, mint a jellemünk. A hó előbb utóbb elolvad, a végtelen körforgás részévé válik. Elmúlik, de az emléke megmarad. Nemsokára újjáéled.

Használj bármilyen technikát!

Lehet ez egy grafitceruzás, színes ceruzás rajz, ha szereted az akvarellt, elkészítheted úgy is. Alkalmazhatsz rajzmeditációs mintákat a kitöltésre. Bármi, ami eszedbe jut, ami a kezed ügyébe akad.

Bármi és bárhogy jó, kíváncsi vagyok a megoldásokra.

Építsd meg a saját magad hóemberét. Hogy nézne ki, ha Te lennél? A te képmásod? Mi mit szimbolizálna?

Alkotásra fel!

Ne legyenek túlzott elvárásaid, egyszerűen élvezd az alkotás folyamatát!

HOVA TÖLTSEM FEL?

Ne feledd, az elkészült alkotásokat töltsd fel az “Adventi hála-rajzkihívás” nevű zárt csoportba. Tehát ne a “Rajzmeditáció Százhalombattán” facebook oldalt használd, hanem az erre a célra kialakított zárt csoportot. Itt tudod majd visszanézni a csapat, vagyis a többiek alkotásait is. Arra buzdítalak, hogy bátran kommentelj mások alkotásaihoz és ha tetszik valami, annak nyugodtan adj hangot. Így egymást is tudjuk biztatni.

Feltöltési határidő: 2020. december 19. éjfél

CSODÁS ALKOTÁST KÍVÁNOK NEKED!