Szuper, hogy velem tartasz és elkötelezed magad, hogy a négy hét alatt 4 alkotást elkészítesz. Lássuk is az első heti feladatot.

Ha az oldalt lapozgattad már, láthattad a gyönyörű ékköveket, de most bemelegítésként egy nagyon egyszerű feladatot hozok neked…

Rajzoljunk vízcseppet!

Imádom a vízcseppeket, különlegesen gyönyörűek. Ha próbáltál már egy kövér vízcseppet színes festékkel megszínezni, bizonyára tudod miről beszélek…

Ennyire egyszerű lenne?

Igen!

Na jó, tegyük félre a viccet és nézzük meg valójában a lépéseket!

A 7 lépés, amivel te is meg tudod rajzolni

1. Rajzold meg a a vízcsepp körvonalát!

2.  A vízcsepp felső része lesz sötétebb, ezért kezd el óvatosan árnyékolni. Több rétegben, több irányból kis ceruzanyomással kezd kialakítani a sötétebb részt.

3. Figyelj arra, hogy a legsötétebb rész a vonalhoz legközelebb alakuljon ki. Még mindig több rétegben dolgozz, a sötétebb részeket nagyobb ceruzanyomással tudod előállítani. Használj 2B vagy annál puhább grafit ceruzát.

4. Véglegesítsd a vízcsepp felső részét, figyelj az egyenletes színátmenetre

5. Most az alsó ív következik. Vékony de határozott, sötét ív mutatja, hol találkozik a vízcsepp a papírral.  Figyelj rá, hogy ez a sötét vonal vékony legyen.

6. Az előbbi ív alá rajzolj árnyékot, ami már halványabb mint maga az ív, és a mérete is kicsi.

7. A vízcsepp felső részébe rajzold bele a csillanást. Ezt megteheted fehér géltollal vagy krétafilccel, de akár radírral is előállíthatod, vagy ha eleve kihagyod a csillanás helyét, az is tökéletes.

Nézd meg az alábbi képet és kövesd a lépéseket…

Hajrá! Gyere kezdj neki, a minták alapján rajzold meg a saját vízcseppedet (az előbb véletlenül rajzcseppet írtam, márpedig véletlenek nincsenek…).

Ez lehet fekete-fehér rajz, de kipróbálhatsz színes cseppet is rajzolni. Használhatsz színes ceruzát de akár akvarell festéket is. Rajzolhatsz egyet, de próbáld ki hogy többféle méretetű cseppet rajzolsz egymás mellé. Meg fogod látni, ahogy gyakorlod, egyre könnyebb lesz. Kitalálhatsz valami kreatívat is, más alakot, máshogy csillanjon, színátmeneteket használsz, bármit.

Kipróbálhatod, hogy egy már kész rajzra rajzolsz egy vízcseppet, és megnézed, hogy néz ki. Az alábbi rajzon egy feliratot készítettem és arra raktam rá színes vízcseppeket. Ha már begyakoroltad grafittal, hogyan tudsz gyönyörű cseppeket készíteni, ugyanezt színes cseruzával is kipróbálhatod. nagyon menő és nagyon egyedi. A feliratot úgy tudod elkészíteni hozzá, bármilyen szöveget leírsz és a teret úgy töltöd ki, hogy a betű száraival párhuzamos vonalakat húzol.

Figyelj arra, hogy ne legyenek elvárásaid, hogy hogyan kellene majd kinéznie a rajznak, nincs olyan hogy nem elég jó. Egyszerűen feledkezz bele az alkotásba és élvezd hogy valami mást, valami újat hozol létre.

Egy a lényeg, hogy élvezd az alkotást!

Segítségképp, összegyűjtöttem néhány mintát a pinterestről, kattints az alábbi gombra és nézd meg a “vizcsepp” táblámat és inspirálódj, másold le amelyik tetszik vagy találj ki valamilyen teljesen új kompozíciót.

Hova töltsem fel?

Ne feledd, az elkészült alkotásokat töltsd fel az “Alkotok tehát vagyok” – 4 hetes karantén kihívás nevű zárt csoportba. Tehát ne a “Rajzmeditáció Százhalombattán” facebook oldalt használd, hanem az erre a célra kialakított zárt csoportot. Itt tudod majd visszanézni a csapat, vagyis a többiek alkotásait is. Arra buzdítalak, hogy bátran kommentelj mások alkotásaihoz és ha tetszik valami, annak nyugodtan adj hangot. Így egymást is tudjuk biztatni.

Feltöltési határidő: 2020. november 26. éjfél

Csodás alkotást kívánok neked!