Annyira boldog vagyok, hogy ennyien velem tartotok és kitartóan immár negyedik héten rajzoltok velem. Lássuk mi a negyedik heti egyben utolsó feladat.

Készíts karácsonyi üdvözlőlapot!

Ennél a feladatnál nem engedem el a kezed, de itt kapsz a lehető legnagyobb szabadságot a megvalósítás során. Egy kikötés van, hogy karácsonyi képeslap legyen, de hogy mi legyen rajta, milyen technikával dolgozol azt teljesen rád és a kreativitásodra bízom. Közeleg az ünnep, találd ki hogy kinek készíted. Őszintén, mikor adtál utoljára postán fel valakinek karácsonyi üdvözlő lapot? Én bevallom jó régen. Plusz pont, ha valóban el is küldöd valakinek. 🙂

Én szeretem a kihajthatós képeslapokat, ahol a külső oldalon egy rajz van, belül pedig egy személyes írás. Ha ezt választod, érdemes vastagabb papírt használnod, aminek az ideális mérete 13 x 19 cm.

Technika: használhatsz színes ceruzát, filcet, pasztellkrétát, de ha otthon vagy az akvarell világában, akkor olyat is nagyon szívesen látok.

Papír: A fehér rajzpapíron kívül, használhatsz akvarell papírt – ezt főként akvarellhez ajánlom, ezen a színes ceruza nem mutat túl jól a papír pórusai miatt, de akár színes kartonra, feketére, barnára, szürkére is dolgozhatsz.

Képeslap ötletek

A mostani képeslapomat nektek ajánlom, nektek, akik végigcsináljátok velem a kihívást. Néhány képet csatolok, hogyan indult az ötletelés és végül hogy néz ki a “képeslapotok” végleges formában.

Lehet hogy még néhányan emlékeztek, amikor kb. két évvel ezelőtt egy klub alkalmával készítettünk hasonló karácsonyi képeslapokat, ott akvarellt használtunk és nagyon sok jó ötlet született. Ha megnéznéd az erről szóló blogcikket, kattints ide.

Az akkor készült mintáim:

Figyelj arra, hogy ne legyenek elvárásaid, hogy hogyan kellene majd kinéznie a te képeslapodnak, nincs olyan hogy nem elég jó. Egyszerűen feledkezz bele az alkotásba és élvezd hogy valami mást, valami újat hozol létre, valami különlegeset, amiben ti vagytok benne.

Egy a lényeg, hogy élvezd az alkotást!

Már bizonyára kiderült a számotokra, hogy notórius Pinterest rajongó és gyűjtő vagyok. Természetesen karácsonyi képeslaphoz is gyűjtök már évek óta mintákat. De a mintákon kívül betű-rajongó is vagyok egyben, így ha valami különleges rajzolt betűtípust keresel, akkor azt itt jó eséllyel megtalálod.

Jó keresgélést, inspirálódást kívánok neked!

Hova töltsem fel?

Ne feledd, az elkészült alkotásokat töltsd fel az “Alkotok tehát vagyok” – 4 hetes karantén kihívás nevű zárt csoportba. Tehát ne a “Rajzmeditáció Százhalombattán” facebook oldalt használd, hanem az erre a célra kialakított zárt csoportot. Itt tudod majd visszanézni a csapat, vagyis a többiek alkotásait is. Arra buzdítalak, hogy bátran kommentelj mások alkotásaihoz és ha tetszik valami, annak nyugodtan adj hangot. Így egymást is tudjuk biztatni.

Feltöltési határidő: 2020. december 16. szerda éjfél

Csodás alkotást kívánok neked!