Kiskunfélegyházán is elindult a rajzmeditációs tanfolyam

Augusztus közepe van, a nyár tombol, de ez meg sem kottyan azoknak, akik ezen a szombaton a rajzmeditációt választották. Egy jó kedvű kis csapat verődött össze, akik közül vannak, akik jó ideje rajzolnak, de vannak kezdők, akik állításuk szerint semmit sem tudnak rajzolni. Ez azért is jó, mert a rajzmeditációnak pont az a lényege, hogy nincs szükség előzetes rajztudásra, hiszen a minták leegyszerűsítve egyenes és görbe vonalakból áll, amit márpedig tényleg mindenki tud rajzolni.

Az érzelemrajzolás blokkban, nagyon érdekes felfedezéseket teszünk, igen, ami foglalkoztat minket, az megjelenik a rajzunkon. Méghozzá úgy, hogy arról másnak is hasonló érzés jut eszébe.

A mintarajzolás kicsit úgy kezdődik, mintha az első osztályban ülnénk és most kezdenénk írni tanulni. Néhány minta után már bátran érkeznek a saját minták is. Egyre telnek a sorok, majd a saját feladatban látszik meg igazán, mennyire mások vagyunk mégis milyen csodálatosak. Egymás mellé rakjuk a rajzainkat és szinte összeérnek, egymásba fonódnak. Mint az energia, amikor összeadódik és valami új, valami több, valami egészen különleges keletkezik.

A sormintákat követik a felületminták, a virágok és díszítő elemek, ill. egy-két tényleg bonyolultabb mintával is megpróbálkozunk. Fáradtan, de elégedetten záródik a nap.