Oktató bemutatkozása

Bábikné Gyovai Anita vagyok, környezetmérnökből lett webdesigner. Másfél éve nagy változás történt az életemben, a jól fizető de kötöttségekkel teli állás helyett a bizonytalan, ámde kreatívot választottam. Nem volt könnyű döntés, de e nélkül soha nem jutottam volna el Tina Rajztanodájába.

3 gyermek édesanyjaként legnagyobb kincsnek az időt, az egymásra fordított minőségi időt tartom. Végre volt időm. Tinával a legjobbkor találkoztam, s végeztem el sorra a jobb agyféltekés rajztanfolyamát, a színes ceruzást, majd az akvarell vázlatrajzolást – útinaplózást. Önismereti munka ez vastagon, ceruzával, ecsettel a kézben. Neki, az alkotócsoportnak és a Tündérliget Klub támogatásának köszönhetem, hogy végre elhiszem, hogy bármire képes vagyok, csak hinnem kell benne. Azt, hogy mindannyian csiszolatlan gyémántok vagyunk, de a csiszolást, más nem végzi el helyettünk. A változás kapuja nyitva áll, de belépnünk magunknak kell.

A rajzmeditációval egy közeli családtag elvesztése kapcsán kerültem közelebb. 19 napon át készült egy „elengedő rajz”, egy ún. „menekülési terv”. Segített, hogy tisztába kerüljek az érzéseimmel, felszínre tudjam azokat hozni, hogy aztán elengedhessem.

Szerintem a rajzmeditáció egy olyan utazás, ahol a bőröndbe az elengedni való „holmikat” teszed, azokat otthagyod, de cserébe onnan mesés „kincseket” hozol vissza.

Miért ne lehetne ez egy társasutazás? Szeretném megosztani másokkal is ezeket a élményeket, csodálatos utazásokat, ha nem is a föld középpontja felé, inkább a magunk, bensőnk világa felé.

Ha szeretném velem tartani, várlak szeretettel Százhalombattán és Kiskunfélegyházán is.

Munkáim

Érzelemrajzolás

Az alábbi videónak szomorú története. Egy velem egyidős közeli hozzátartozómat vesztettem el, ami nagyon érzékenyen érintett. Zaklatott voltam, és olyan érzések kerítettek hatalmukba, amikkel nem tudtam mit kezdeni.

Akkor még nem ismertem a rajzmeditáció technikáját, csak láttam ilyen jellegű alkotásokat, így segítségemre hívtam. A rajz 19 napon át készült, terápiás jelleggel. Összeírtam azokat az éréseket, amik a “veszteség” kapcsán felszínre kerültek, és úgy gondoltam, hogy valamiféle feladatom van velük. Egyszerűen csak az érzésre gondoltam, és szó szerint kirajzoltam magamból. Voltak érzések, amik könnyebben mentek, de voltak amikkel megküzdöttem. Olyan is volt, amibe szó szerint beletört a ceruzám… Az ehhez tartozó mintákat vagy ismertem már (zentangle), vagy egyszerűen kitaláltam. A rajzba menekültem, ami rengeteget segített, hogy megértsek dolgokat. Megértsek vagy elfogadjak. Erőt adtak a továbblépéshez. Nem tudtam volna így átvészelni, ha nincs a kezemben ez a kapaszkodó.

Miért téptem szét?

Nem tudatosan, de ez is az elengedés része volt.  A megrajzolt ékköveket elkezdtem kifesteni, de mivel csak néhol voltak, így nem tetszett. Fogtam, és az összes képet elkezdtem festeni, merthogy a rajz akvarell papírra készült (50×70 cm). Ránéztem a végén, és úgy éreztem, hogy elrontottam, fekete fehéren szebb volt… Ekkor jött egy hang belülről, hátulról… és azt kérdezte, hogy összetéped? 19 nap munkáját. Azonnal jött a  válasz ugyanonnan, hogy igen. Aztán el is égettem. Bármennyire szép lett és szerettem és gyűlöltem is egyszerre, úgy éreztem, hogy EL KELL ENGEDNEM. Hát elengedtem. Azóta soha többet egy rajzomat sem téptem össze. A rajz már csak ebben a videóban maradt fenn, ezért olyan nagy érték számomra.

Meg azért, hátha ennek a megosztásával tudok segíteni másoknak. Akiknek most éppen erre van szükségük.

Miért szeretem a rajzmeditációt?

Kikapcsol, feszültséget old, de ami legfontosabb amióta tanfolyamot tartok, az az, amikor látom a sok pozitív visszajelzést, kiben mit indított el ez a fantasztikusn egyszerű és nagyszerű tanfolyam. Jó látni az alkotásokat, hallani a sikertöténeteket. Ez mindennél többet ér.

Rajzmeditáció© felnőtteknek


Bábikné Gyovai Anita
rajzmeditáció oktató

Helyszínek:
Százhalombatta

Jelentkezés az aktuális tanfolyamokra:

2019.09.28.
Karácsonyi klub